Arhivă | mai, 2014

CONFERINȚĂ

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

23 mai

HOMEOPATIA ÎN MEDICINA FAMILIEI

dr. Gheorghe JURJPreședinte al Asociaţiei Române de Homeopatie Clinică

Pentru prima dată, homeopatia românească vine SPRE pacienții săi printr-un turneu național de conferințe susținut de Președintele Onorific al Asociației Române de Homeopatie Clinică.

Joi, 29 mai 2014, orele 18:30, în sala LIRA a Liceului de Arte “Sabin Pautza” din Reșița  binecunoscutul medic reșițean, actualmente stabilit la Timișoara, GHEORGHE JURJ, va conferenția în fața reșițenilor. Tema:  HOMEOPATIA ÎN MEDICINA FAMILIEI cu urmatorele sub-teme:

1. Medicina ”ideală”, cum am vrea NOI să fie.

2. Homeopatia: alternativă, complementară sau apă de ploaie?

3. Homeopatia- o opțiune de medicină soft.

4. Respect pentru individualitate.

5. Ce trebuie să știm ca să putem alege?

6. Tricks and tips… Mici soluții de urgență. (mai mult…)

„Paştele la români”

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

20 mai

Joi, 15 mai 2014, a avut loc expoziţia lucrarilor participante şi câştigătoare ale Proiectului „Paştele la români” – ediţia a II – a, proiect iniţiat de ASOCIAŢIA UMANITARĂ „Iniţiativa DA” Reşiţa în parteneriat cu ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 REŞIŢA, GRĂDINIŢA „PALATUL FERMECAT „ REŞIŢA, COLEGIUL NAŢIONAL „TRAIAN LALESCU” REŞIŢA şi gazda noastră de fiecare dată – SOCIETATEA DE CULTURĂ „METARSIS” – librăria „Semn de carte” – colaborator şi susţinător permanent al proiectelor noastre. (mai mult…)

FISP editia I, 2014

Postat de în Despre evenimente derulate » 5 Comentarii

14 mai

Motto: “Muzica trebuie să traiască sub degetele noastre, sub ochii noştri, în inima şi mintea noastră, cu tot ceea ce noi putem să-i aducem ca ofrandă”- Dinu Lipatti

Proiect iniţiat din preţuire  faţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan – şi nu numai-  maestrul Sabin Păutza, şi din respect pentru muzica de calitate, muzică studiată în ani de zile, cu renunţări şi sacrificii, s-a concretizat  prin efortul unit al reşitenilor iubitori de muzică adevarată. În perioada 9-11 mai s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Internaţional “Sabin Pautza”.

(mai mult…)

De la Bocşa, la „capătul Pământului”…

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

8 mai

Sebastian Tiberiu Stoia, bocşean, născut în 8 februarie 1950 la Reşiţa, de profesie inginer geolog şi un mare pasionat de turism. „ De fapt, cred că cel mai bine mă simt pe drumuri” afirmă Tiberiu Stoia în volumul 3 al cărţii „Bocşa din inimă”, într-un interviu realizat de scriitorul şi reporterul timişorean Vasile Bogdan. În acest interviu deapănă crâmpeie de viaţă, de la primii paşi făcuţi în biblioteca din Bocşa pe care mama sa a înfiinţat-o în 1953 – loc în care a descoperit savoarea cărţilor  şi şi-a intuit spiritul de aventură  – până la fuga sa în străinătate, la fratele său din Germania, şi „zbaterile” sale între viaţa „normală”, de familie, şi „aventurile” călătoriilor. (mai mult…)

Pagina 1 din 212