Arhivă | 20. iul., 2013

Bruxelles- Reşiţa, viaTimişoara

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

20 iul.

Joi, 18 iulie 2013, la Reşiţa a avut loc, în premieră, un spectacol de stradă. Cârcotaşii ar putea afirma că spectacole de strada s-au mai făcut la Reşiţa, gândindu-se la parade sau la concerte în aer liber. „Un spectacol de stradă trebuie gândit pentru publicul care trece, să încorporezi toate zgomotele străzii, ambianţa, lucrurile pe care nu le-am luat în considerare. Am admirat mereu genul ăsta de manifestare” (Florin Piersic jr.). Peste tot în lume, în oraşele mai mari sau mai mici, spectacolele de stradă au un rol bine definit, dând identitate, marcând şi păstrând amprenta culturală. Sunt manifestări care dau viaţă spaţiului public. Aşa a fost cel de joi. Antrenant şi viu. (mai mult…)

Chitare acustice

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

20 iul.

Adi Dinu şi Horea Crişovan la Brebu-Nou

Duminică, 14 iulie 2013, tot spre prânz, continuare firească a stării de spririt create cu o zi înainte de “Povestea improvizată” semnată Nicolas Simion– saxofon, orgă, şi Sorin Romanescu- chitară, prelungire a serilor de Festival de Jazz din Poiana Lupului, în Biserica Romano Catolică din Brebu-Nou au răsunat chitarele acustice ale timişorenilor Horea Silviu Crișovan şi Adrian Dinu Schwartz- stabilit de ceva vreme în Germania. (mai mult…)

Nicolas Simion şi Sorin Romanescu

Postat de în Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

20 iul.

Jazz la Brebu-Nou

Poveste improvizată

Orice poveste începe, stereotipic, cu “a fost odată ca niciodată că, de n-ar fi, nu s-ar povesti…” Ce s-a întâmplat sămbătă, 13 iulie 2013 spre prânz, în biserica aşezată între brazi, la Brebu Nou, chiar nu s-a mai întâmplat niciodată. Saxofonul scut, reper, refugiu, saxofonul Făt-Frumos şi chitara cuvânt, răspuns, expresie, chitara Ileană-Cosanzană s-au îngemănat într-un concept-experiment, s-au unit într-o POVESTE IMPROVIZATĂ care, cu siguranţă, va ramâne în istorie. (mai mult…)