Arhivă | martie, 2013

Elena Farago- poeta copiilor

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

30 mart.

Copilăria este o lume de poveste, o lume a inocenţei, e ca o ţară a viselor, e ca o ţară a muzicii în care cântecul şi poveştile sunt nemuritoare.

Oriunde sunt copii, cărţile, jocul şi jucăriile sunt nelipsite, sunt apreciate ca fiind nemuritoare, ele antrenând fiinţa copilului într-o mulţime de activităţi, având rol benefic asupra personalităţii sale firave, ajutându-l să-şi dezvolte intelectul, potenţialul creativ, încrederea în forţele proprii, descoperirea şi aprecierea frumosului şi esteticului din jurul său. (mai mult…)

Ora pământului/Earth hour

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

25 mart.

Reșița a fost prezentă!

A fost Ora Pământului/ Earth Hour. Au fost stisne luminile sâmbătă, 23 martie 2013 între orele 20:30-21:30, într-un gest de solidaritete mondială în peste 150 de țări, ca semnal de alarmă asupra încălzirii globale. În România lumina s-a stins- simbolic în 43 de orașe- așa anunța Mediafax. Înseamnă că Reșița este al 44 oraș, Pentru că și aici s-au stins luminile. Ora Pământului a fost marcată și în reședința Banatului Montan prin muzică și lecturi la lumina lumânării. InfoCs ne informează:

,,Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim”!

Acesta a fost anul acesta mesajul cu care reșiţenii i-au provocat pe toți prietenii naturii să facă mai mult decât să stingă luminile pentru o ora. Ei i-au îndemnat pe cei peste 200 de tineri prezenţi în faţa Palatului Cultural să-și ia angajamentul de a-și schimba stilul de viață, reducând impactul negativ asupra mediului. Începând cu ora 20:30, pentru 60 de minute, toate luminile din Centrul Civic au fost stinse. Primăria Reșița a sprijinit acțiunea organizatorilor şi a oprit pentru o oră iluminatul public în centrul oraşului. Astfel, Municipiul Reșița se regăsește printre orașele active în campanie. (mai mult…)

Zilele “Lumina Lină/ Gracious Light”

Postat de în Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

21 mart.

Lumina Lină / Gracious Ligh mângâie,  unește și coalizează

În zilele de 15 și 16 martie 2013 la Reșița s-au desfășurat “Zilele Lumină Lină / Gracious Light’s Days“. A fost a XVIII-a ediție de când, anual, revista de spiritualitate și cultură românească Lumină Lină / Gracious Light care apare la New York, prin președinte pr. prof. dr. Theodor Damian și echipa de redacție, coalizează jurnaliști, scriitori, oameni de cultură de dincolo de ocean și din România, aducând lumina lină a culturii mai aproape de cititori, păstrând viu spiritul românesc, alinând dorul de casă, scurtând distanțe între oameni, închegând prietenii, ducând cuvântul scris acolo unde-i este locul: în sufletul cititorilor. Manifestarea, organizată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și în colaborare cu Societatea pentru Cultură Metarsis și Asociația Radio Semenic a debutat vineri, 15 martie 2013 orele 17:00, în Sala de Conferințe a Administrației Județene, în prezența unui public select. (mai mult…)

Regii dacilor

Postat de în Noi aparitii » 1 Comentariu

15 mart.

Regii dacilor, autor Dan Oltean.

O carte care nu s-a scris niciodată în cei 1906 ani de la distrugerea regalității dacice.
O lucrare pluridsciplinară, de o asemenea amploare, nu a fost dedicată până acum regilor din Grecia, din Roma, din Britannia, din Gallia, din Germania, din Parthia sau din Orient. Lucrarea întemeiată pe surse istorice clasice, dar și apocrife, prezintă în mod exhaustiv domniile regilor daci: Burebista, Deceneus, Cotiso, Oroles, Dapyx, Zyraxes, Dicomes, Scorilo, Duras, Decebalus.
Este, de asemenea, înfățișat pentru fiecare domnie în parte contextul social, politic și militar extern, precum și raporturile cu lumea romană. (mai mult…)

Pagina 1 din 3123