Arhivă | februarie, 2013

Suntem protejaţi!

Postat de în Conținut AUDIO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

26 feb.

Câştigătorii concursului “Omul şi furia naturii”

80 de ani de Protecţie Civilă în România la 28 februarie 2013 (Decretul Regal de Înfiinţare nr. 468 fiind semnat la 28 februarie 1933) şi Ziua Internaţională a Protecţiei Civile la 1 martie (prima atestare: 1931) au fost marcate marţi, 26 februarie 2013, începând cu ora 10:00, în foaierul şi sala LIRA ale Liceului de Artă “Sabin Păuţa” din Reşiţa. (mai mult…)

Iulian Vitalis Cojocariu

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

25 feb.

Paznicul Cerului, vernisaj și lansare

Miercuri, 27 februarie 2013 orele 17:30 librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13 va avea loc un dublu eveniment: vernisajul expoziției de pictură și lansarea volumului “Paznicul cerului”- ediția a II-a, protagonist fiind Iulian Vitalis Cojocariu. (mai mult…)

Sabin Păuţa, la aniversări

Postat de în Fără categorie » 3 Comentarii

8 feb.

“N-am întâlnit un popor mai talentat decât românii!”

Urăşte violenţa şi neînţelegerile între oameni. Îl iubeşte pe Paul Newman (dar cine nu l-ar iubi?) şi pe Dustin Hoffman. Filmul preferat este” Papillon”  (regia: Franklin J. Schaffner). Autorul preferat: Cehov. Cartea pe care o reciteşte o dată la 5 ani: “De veghe în lanul de secară”  a lui J.D. Salinger. Compozitorul favorit: J.S.Bach (Missa în si minor). Destinaţia de vis: un loc unde să fie pace. Se autodefineşte, cu ironia fină a intelectualului de marcă: “Dacă n-aş fi fost muzician, aş fi fost tâmplar. Sunt cel mai bun tâmplar dintre muzicieni! “ Cele doua fete ale sale, Andreea şi Sabina,  îl contrează, mustăcind poznaş: ” Este cel mai mare compozitor dintre tămplari”…Muzicianul- tămplar  declară fără emfază: ” Am refăcut 4 case: 3 în America şi una în România”. Cea din Romînia este la Reşiţa (Moniom) şi-l găzduieşte, după o carieră impresionantă. Dezvoltată în lume. Este produs al Banatului de Munte a cărui cultură o poartă  cu fală. (mai mult…)

Hristos și Timpul – Nichifor Tănase

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

4 feb.

Prezentul viu al vieţii- perihoreza energetică dintre timp şi veşnicie

Prezenţa energetică a Celui întotdeauna prezent

“Pentru un cititor obişnuit cartea se prezintă în formula elegantă –cunoscută în multe edituri, cu o  emblemă care creează sau favorizează circulaţia ei în lume: editura Galaxia Gutenberg. De la bun început este un atu al cărţii să apară la o editură care poartă numele, dintotdeauna, al scrisului şi al circulaţiei acestuia. Tot sub aspect formal permiteţi-mi să spun că şocul meu prim a fost legat de imaginea, de icoana, în paranteză fie spus -de icoana- pentru că, pentru mine, e mai degrabă un tablou religios şi am găsit, aşa cum se întâmplă în orice carte bine făcută, explicaţiile la copertă… (mai mult…)