Arhivă | decembrie, 2012

La mulți ani!

Postat de în Sărbători fericite! » 6 Comentarii

29 dec.

Fie ca bucuria, liniștea sufletească, gândurile și cărțile bune, mirosul aromat de ceai sau cafea aleasă să vă însoțească în 2013! LA MULȚI ANI !

…concert extraordinar

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

27 dec.

…concert extraordinar la Librăria „ Semn de carte” din Reşiţa

Societatea pentru Cultură „Metarsis”, prin Librăria „Semn de carte”, a creat încă un eveniment de înaltă ţinută culturală, în pragul Marii Sărbătorii a Naşterii Mântuitorului.

Au fost invitaţi patru tineri artişti din Bucureşti, care, după cum spunea moderatorul manifestării, Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, au înţeles că arta trebuie făcută cu pasiune, cu devoţiune, motiv pentru care au ales calea liberală pentru a face acest lucru. Şi-au luat destinul în propriile mâini şi  realizează manifestări  de promovare a muzicii de calitate, a artei plastice, a graficii și a design-ului.

Artistul plastic Horia Niţu şi-a prezentat lucrările plastice în spaţiul atractiv al librăriei, fotografiile cu locuri spectaculoase, surprinse în lume – ferestrele bisericilor, catedralelor şi dom-urilor – şi a vorbit despre arta sa. A vorbit despre el şi soţia sa, Irina Stănescu Niţu, doctor în muzică, care a făcut şi oficiile de prezentare a pianiştilor Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu.

(mai mult…)

“Strana strămoșească”

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

23 dec.

“Misterele Banatului Montan”- “Case tradiționale din Banat”

Vineri 21.12.2012 n-a fost sfârșitul lumii. Ne-am adunat la Semn de Carte să-l întâmpinăm sau sa-l sfidăm împreună cu prieteni. Buni și talentați. Tineri și vârstnici, pasionați de machetism, fotografie, muzică. Adela Berbentia, manager al Casei de Cultură Studențească Reșița, a prezentat două dintre lucrarile recent apărute sub egida Instituției și în colaborare cu Asociația “Cogito” reprezentată la eveniment de Andrei Bălbărău. Prima: “Misterele Banatului Montan” ediția a II-a, album de fotografii realizate de studenți- și nu numai- reșițeni, a doua: ediția 2012 a revistei “Case tradiționale din Banat” –publicație îngrijită de Remus Râjniță care, prezent la eveniment, a îndemnat asistența la realizarea machetei din carton a unei case țărănești cu atelier de olărit din zona Biniș, împărtășind asistenței date referitoare la istoria construcției precum și  detalii tehnice.

Recitalul de colinde susținut de grupul “Strana strămoșească” al Bisericii Ortodoxe “Sfinții Apostostoli Petru și Pavel- Govândari” coordonat de părintele paroh Petru Berbentia a înnobilat seara (mai mult…)

Colindători la Semn de Carte

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

23 dec.

În dimineața zilei de 21 decembrie 2012 ceata de colindători- elevii clasei I A de la Școala Gimnazială nr. 7 Reșița, în frunte cu doamna profesor Cristina Ardeleanu- a colindat librăria Semn de Carte vestind  Nașterea Mântuitorului și schimbarea Anului. Au urat, au cântat și ne-am bucurat împreună. Ne-am umplut inimile cu speranță. (mai mult…)

Pagina 1 din 3123