Arhivă | octombrie, 2012

“Cea mai frumoasa muzică…”

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

29 oct.

În Sala “Lira” a Liceului de Artă “Sabin Păuța” din Reșița s-a desfășurat primul dintre cele cinci recitaluri educative reunite sub genericul “Cea mai frumoasa muzică…”

Organizat de Filarmonica “Banatul” din Timișoara în parteneriat cu Societatea pentru Cultură “Metarsis” Reșița  prin librăria Semn de Carte evenimentul a umplut până la refuz sala “Lira” cu elevi de la  Școlile Gimnaziale 7 și 12  din Reșița și de la Organizația “Salvați copiii”. (mai mult…)

Decada Culturii Germane în Banatul Montan

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Decada Culturii Germane în Banatul Montan

18 oct.

Edith Guip-Cobilanschi şi  Igor Alexeievicsh Neuman

Luni, 8 octombrie 2012, la librăria Semn de Carte din Reşiţa, în prezenţa Excelenţei Sale  Klaus Christian Olasz, Consul al Germaniei la Timişoara şi a doamnei Elke Sabiel, preşedinte al Societăţii Culturale Româno-Germane s-a desfaşurat una dinte manifestările găzduite de “Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, eveniment ajuns la a XXII-a ediţie (5-14 octombrie 2012). Triplul eveniment moderat de Erwin Josef Tigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Filiala Caraş-Severin şi preşedinte al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa – organizatoarea principală a Decadei, a adus laolalta români, germani şi nu numai, scriitori şi cititori, iubitori de literatură. (mai mult…)

Mici secrete – dezvăluite de Viorica Cheregi

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

Mici secrete  – dezvăluite de Viorica Cheregi

2 oct.

Marți, 25 septembrie 2012, curtea  librăriei Semn de Carte din Reșița a fost, realmente, luată cu asalt de doamne și domnișoare dar și de domni, dornici să o întâlnească pe doamna Viorica Cheregi. Figură pregnantă a vieții sociale reșițene, soție, mamă și bunică a  trei generații de doctori Cheregi: Mircea soț,  Gelu fiu și Mihai nepot, bunică a Gloriei- licențiată în germanistică și fericită strabunică a lui Casian, doamna Viorica Cheregi nu îmbătrânește, își răsfață familia și împărtășește din vasta sa experiență, învățându-ne cum să ne comportăm, să ne respectăm și să ne iubim. (mai mult…)