Arhivă | septembrie, 2012

Bata Marianov şi “Snopul nelegat”

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Bata Marianov şi “Snopul nelegat”

21 sept.

Cartea a patra : “Şi câinii pleacă în exil”

Al patrulea volum dintr-un ciclu de şapte denumit “Snopul nelegat” şi al doilea tradus în limba sârbă, romanul “Şi câinii pleacă în exil” semnat Bata Marianov a fost lansat marţi, 18 septembrie 2012, la iniţiativa Societăţii pentru Cultură Metarsis, la librăria Semn de Carte în prezenţa unui public numeros. Prieteni mai noi sau mai vechi, oameni de cultură, iubitori de artă, membri ai comunităţii sârbe din Reşiţa şi Timişoara au ţinut să fie aproape de sculptorul, artistul plastic şi scriitorul Bata Marianov, personalitate copleşitoare care marchează, frapează şi acaparează, pune întrebări şi studiază oameni şi fenomene sociale, politice şi artistice (mai mult…)

Interviurile lui Adalbert Gyuris

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Interviurile lui Adalbert Gyuris

19 sept.

Întâlniri cu destine

Pictor, sculptor, poet, publicist şi rebusist român născut în 23 august 1953 la Vermeş-  Caraş-Severin, stabilit în Germania din 1997, cu expoziţii şi apariţii în ţară şi străinătate, Adalbert Gyuris revine acasă anual şi nu cu mâna goală. Anul acesta, în 2012, oferă cititorilor un volum de interviuri cu personalităţi politice, religioase şi artistice, dezvăluind destine, crezuri, năzuinţe. (mai mult…)

7 chitare, 7 voci

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

7 chitare, 7 voci

14 sept.

“Pur şi simplu” – Didina Curea

Marţi 11 septembrie 2012, seara, sub bolta viţei de vie, în grădina librăriei Semn de Carte, am redescoperit una dintre bucuriile pe care viaţa modernă, în frenezia zilnică le îngroapă tot mai adânc: muzica. A fost o seară liniştită, perfect înscrisă în noua tendinţă europeană, aceea a atitudinii liniştite opuse unei atitudini agitate (slow vs. fast + promovata de Societatea pentru Cultură Metarsis) în care cei prezenţi- nu puţini la număr- au gustat din plin energie temperată de emoţie nejustificată a şase tineri talentaţi, veniţi  împreună cu chitarele lor tocmai de pe Valea Bistrei, din Oţelu-Roşu (Ferdiandsberg). (mai mult…)

„Oraşul cu poeţi”

Postat de în Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

5 sept.

Marţi, 4 septembrie 2012, ora 16.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul. Dacia nr. 12, Bucureşti), a avut loc lansarea antologiei: „Oraşul cu poeţi”, Editura TIM, realizată de criticul şi publicistul Gheorghe Jurma. Au prezentat: Nicolae Sîrbu, Gheorghe Jurma, Gheorghe Zincescu, Costel Stancu, Iacob Roman, Constantin Rupa.

O primă antologie a „Oraşului cu poeţi“, realizată tot deGheorghe Jurma, a apărut în 1995 ca un supliment al zilelor culturii de la acea vreme, ca mai apoi să apară o serie de cărţi în colecţia „Oraşul cu poeţi“ la Editura Timpul.

„Ei bine, după o vreme oarecare era totuşi cazul să se facă o antologie mai bogată, cu un mai mare număr de autori, pentru că Reşiţa are foarte mulţi autori. Prin urmare, am făcut ceastă carte, ce are aproximativ 150 de pagini, şi în care au fost adunate poeziile a 45 de autori. Această antologie a fost realizată şi pentru că, între timp, au apărut tineri autori cu cărţi, iar pe de altă parte, am extins puţin antologia şi la autori pe care atunci nu i-am inclus în carte, care nu trăiesc în Reşiţa, dar care sunt născuţi aici. Trebuie să încercăm să ne facem un inventar al valorilor şi să recuperăm pentru noi cât mai multe nume“, a declarat Gheorghe Jurma.

Pagina 1 din 212