Arhivă | iulie, 2012

Mia sein Reschitzara

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Mia sein Reschitzara

27 iul.

Mircea Hohoiu şi prietenii

Dacă ştiam că aduce ploaia la Reşiţa, l-am fi invitat mult mai devreme. Pentru ca marţi, 24 iulie 2012, după atâtea zile şi nopţi de caniculă, de cer senin, zile şi mai ales nopţi în care simţeai că, dacă te mai trezeşti dimineaţa şi nu vei vedea măcar un nor cât de mic pe cer vei începe să urli, în sfârsit, a plouat. Dănd emoţii organizatorilor că spaţiul  interior va fi prea mic pentru cei ce vor să-l vadă şi să-l asculte pe Mircea Hohoiu. Dar ploaia s-a oprit iar curtea librăriei a devenit neîncăpătoare pentru că are mulţi prieteni la Resita. (mai mult…)

Drumeţind prin Retezat

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Drumeţind prin Retezat

27 iul.

Marţea  “Prietenilor”

Dacă e marţi e DRUMEŢIE la Semn de Carte. Pornite cu ceva timp în urmă, la propunerea Societăţii pentru Cultură Metarsis, şi stabilite în prima zi de marţi din lună, întâlnirile secţiei Drumeţie din Asociaţia Prietenii Muntilor din Reşiţa s-au permanentizat. Astfel, în fiecare marţi, în ceainăria librariei Semn de Carte au loc întâlniri ale “drumeţilor”- şi nu numai- în care sunt prezentate imagini mai noi sau mai vechi realizate de iubitori de natură, “plimbăreţi” pe cărări de munte, prin păduri, pe văi şi piscuri sălbatice, pe itinerarii prestabilite sau nou descoperite, din Banatul-Montan sau din judeţul vecin, Hunedoara. Marţi, 24 iulie 2012, Ioan Mato- jr. a prezentat imagini realizate în excursia pe care a făcut-o, împreună cu un alt “drumeţ” împătimit- Gigi Cruceru în Retezat între 18-21 iulie 2012. (mai mult…)

“L’été dépêchée”

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

“L’été dépêchée”

20 iul.

Tiberiu Pittner nu se dezice!

A fost o zi de miercuri, 18 iulie 2012, toridă.O zi aniversară pentru Tiberiu Pittner, când a trecut pragul vârstei de 43 de ani. A făcut-o în felul lui caracteristic – nonconformist sadea- înconjurat de prieteni din Reşiţa şi Timişoara, în prezenţa mamei. (mai mult…)

Muzică la înălţime

Postat de în Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

Muzică la înălţime

20 iul.

Muzică celtică şi muzică clasică în biserică

Continuare firească a recitalului de jazz de sâmbătă, duminică 15 iulie 2012, în “catedrala”- după cum o numea Florian Lungu, şi nu greşea deloc pentru că  ansamblul din Brebu Nou format din biserică şi brazii seculari din avlie chiar formează un spaţiu special cu trimitere exactă la reculegere şi introspecţie- două dintre caracteristicile propuse de Societatea pentru Cultură Metarsis în perceptul slow vs. fast- concertul de muzică cultă oferit celor prezenţi a fost unul emoţionant. (mai mult…)

Pagina 1 din 212