Arhivă | 24. ian., 2012

Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde

Postat de în Fără categorie » 24 Comentarii

Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde

24 ian.

Miercuri, 25 ianuarie 2012 la ora 11:00 (trecute fix- pentru că suntem în anul Caragiale), dăm startulu unui nou sezon al proiectului  iniţiat de Metarsis- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană – prin librăria Semn de Carte în parteneriat cu Radio România Reşiţa şi Radio România Cultural- prin departamentul Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii, proiect ce-si propune întâlniri saptămânale ale copiilor reşiţeni cu universul sonor al poveştilor, legendelor si adaptărilor  radiofonice propunând copiilor descătuşarea imaginaţiei prin desen. (mai mult…)

Alexander Tietz, comemorare

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Alexander Tietz, comemorare

24 ian.

Miercuri, 18 ianuarie 2012, elevii clasei a II-a B au avut din nou plăcerea de a trece pragul Librăriei „Semn de Carte” din Reşiţa, de data aceasta împreună cu micuţii elevi din clasa I. B. Ei au fost însoţiţi de învăţătoarele Ramona Berar şi Yvonne Christa Demenyi. Scopul acestei vizite a fost , unul din patronii spirituali ai Liceului „Diaconovici – Tietz“ din Reşiţa şi o personalitate marcantă a Banatului Montan. (mai mult…)

Prof. dr. Vasile C. Ioniţă şi Alina Trifan

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Prof. dr. Vasile C. Ioniţă şi Alina Trifan

24 ian.

Vernisaj „Joc de culori” şi lansare „Crâmpeie dintr-un veac trecut”

“11 iunie 1972. Are loc o consfătuire cu <anumite categorii de intelectuali>, acum când a apărut şi se poartă cu ifose maxi- şi mini-sociologia… Am notat un fel de proces verbal (!) al acestei consfătuiri. Era de faţă Novak, cel cu hobi socio-, Doru Drăgan, medicul, un adevărat animator al vieţii culturale, pe care îl ştiam de la Oraviţa, Cristian Pârvulescu, actor, Constantin Iordache, dir. Casei de Cultură, Eugen Vancea, regizor, Gâgă al nostru dintotdeuna. <Am un vancism> zicea cutare şi auzeai una ca asta: <Aici îmi trebuie un fundal de purpură albastră> sau <Tomiţă (maşinistul), să-mi bagi un bec în fund!>, la care Tomiţă întreba candid: <Când vi-l bag, maestre, acum? Sau o lăsăm pe deseară…>. Au mai participat Marincu Ţăranu, medic, care trecea printre oamenii culţi ai urbei şi un procuror <B.E.?>“ Aceasta este doar una dintre filele jurnalului “Crâmpeie dintr-un veac trecut” semnat prof. dr. Vasile C. Ioniţă lansat miercuri 18 ianuarie 2012 la librăria Semn de Carte din Reşiţa. (mai mult…)