Arhivă | august, 2011

ALL MY JAZZ

Postat de în Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

ALL MY JAZZ

31 aug.

Canicula nu are puterea de a împiedica actul cultural. La Reşiţa, la Librăria “Semn de carte” arta fotografică şi acordurile muzicii jazz s-au împletit în aer liber, oferind o atmosferă specială, pentru sufletele albastre, iubitoare de frumos. O mână de oameni a răspuns joi, 25 august, invitaţiei lansate prin proiectul Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană, la o seară de jazz cu audiţie şi vernisaj de fotografie, sub genericul “All my jazz”. (mai mult…)

– Poeziile bunicii Livia – praf magic de stele

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

– Poeziile bunicii Livia – praf magic de stele

19 aug.

Poeziile bunicii Livia-Maria Kotorman  au adus, în grădina acoperită de viţa de vie a librăriei Semn de Carte din Reşiţa într-o seară călduroasă de august 18,  toată dragostea, recunoştinta şi bucuria statutului de bunică. (mai mult…)

Muzica artelor textile

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Muzica artelor textile

15 aug.

De la Elena Hăbăşescu la Doru Morariu sau din Moldova în Banatul Montan şi retur

“O artă care a trecut prin istoria de cel ptin 3.000 de ani pe teritoriul euro-mediteraneean a devenit astăzi, cu adevărat, ceea ce am numi artă contemporană tocmai pentru că şi-a pierdut prima ei parte – partea funcţională. Pe mine mă face să cred că Elena Hăbăşescu, propunându-ne o variantă – din multele posibile în tehnica artelor textile – ne readuce în memorie un parcurs general al artelor… Quilt-ul (meşteşugul  de a face plăpumi) – acest tip de artă care a fost considerat – încă de la reaşezarea lui pe simeze – în urma cu 20-30 de ani în Europa, ca aparţinând artelor minore – din punctul meu de vedere nu trebuie să fie trecut în această categorie tocmai pentru că, dincolo de tehnica suprapunerii, devine artă… (mai mult…)

Florile lui Ernest

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Florile lui Ernest

3 aug.

Mă ocup de peste 30 de ani cu fotografia şi am încercat să vă prezint o selecţie de imagini cu florile imortalizate de la începutul anului şi până în luna iulie  pe care le-am fotografiat în excursiile făcute cu Prietenii Munţilor – secţia Drumeţie şi, individual, în peregrinările făcute prin judetul Caraş-Severin. (mai mult…)