Arhivă | noiembrie, 2010

www.banaterra.eu

Postat de în Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

www.banaterra.eu

24 nov.

 

De la revistă la portal.

Aseară, la libraria Semn de Carte, în prezenţa unui public ales, s-a desfăşurat încă una dintre manifestările de prezentare ale proiectului Banaterra – Enciclopedia Banatului. Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, scriitorul şi traducătorul Duşan Baiski  subliniind că Banaterra nu este o mişcare ci o stare de spirit, a marturisit că drumul de la prima revistă digitală apăruta în 1995 sub egida Societăţii Culturale Banatul în limbile română, maghiară, germană şi sârbă, revistă suspendată după falimentul firmei ce o gazduia gratuit pe server, până la Enciclopedia Banatului n-a fost deloc uşor. (mai mult…)

Vizită sau întâlnire de gradul lV

Postat de în Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

Vizită sau întâlnire de gradul lV

21 nov.

Sambătă, 20.11.2010, la ceas de seară, am primit vizita cunoscutului Dan D. Farcaş, doctor în matematici, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, cercetător al fenomenului OZN şi prieten al librăriei Semn de Carte*. La un ceai şi un pahar de vin, între limbaje de calculator, gândire umană, extratereştri, întâlniri de gradul lV, OZN-uri, supercivilizaţii, labirinturi ale cunoaşterii şi sinergetica gândirii – toate domenii bine cunoscute abordate în carţile publicate deja, am avut bucuria să hoinărim imaginar prin Reşiţa şi Bocşa de altădată ghidaţi, cu competenţă, şarm şi umor, de cel ce consideră Banatul de Munte un loc aparte în Univers. (mai mult…)

Vernisaj pictură naivă

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 7 Comentarii

Vernisaj pictură naivă

21 nov.

“Dacă pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie pe care oamenii ar trebui nu numai să o ierte, dar chiar să o caute. Îmi privesc chipul şi îmi cântăresc sănătatea. Amândouă poartă semnele grijilor, ale ambiţiilor şi remuşcărilor care contorsionează fizionomia fiecăruia dintre noi. Iată de ce ar trebui să iubim arta. Ea procură acelora care vor să-şi elibereze viaţa calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea” (Camille Corot). (mai mult…)

Domnului profesor, cu dragoste

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Domnului profesor, cu dragoste

12 nov.

Prin lansarea volumului „Fizică – eseuri” şi prezentarea „Culegerii de probleme de electricitate selecţionate II” la librăria Semn de Carte, aseară a fost onorat, în prezenţa unui public numeros format din elevi, studenţi, cadre didactice, prieteni, unul dintre cei mai îndrăgiţi profesori de fizică reşiţeni, figură emblematică a învăţământului cărăşan, cu numele legat de cel mai vechi liceu – fondat în l877 – „Bastilia” reşiţeană, actualul Liceu Diaconovici – Tietz, Profesorul Damian Petruţoni. Despre dascălul de vocaţie, pasiunea sa pentru fizică, modestia şi încăpăţânarea de a căuta răspunsuri la întrebări  pe care şi acum, la pensie fiind şi le pune, despre problemele pe care le compune şi cărţile în care le adună, au vorbit cu caldură şi mult drag Inspector Şcolar General prof. Adrian Doxan, prof. Boris Vatzulik de la „Bastilia”, colaboratorul şi prietenul prof. Ogrin Oţa, şi, cu emoţie, foşti elevi care au învăţat de la domnul Profesor lecţia pasiunii puse în ceea ce faci. Despre personalitatea prof. Damian Petruţoni, fizicianul drd. de la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa Cornel Haţiegan a spus: (mai mult…)

Pagina 1 din 212