Arhivă | octombrie, 2010

„Almăju-i fruncea”

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

„Almăju-i fruncea”

29 oct.

Librăria – ceainărie  Semn de carte* e un spaţiu scos oarecum din obişnuitul reşiţean, arătându-ne că putem fi mai altfel. Încă de la intrare se dezvăluie ca un cadru primitor, iar impresia de intimitate e urmărită în cele mai mici detalii: de la modul de prezentare a cărţilor, la elementele decorative şi căldura cu care eşti primit de „gazde”.

În după-amiaza zilei de 28 octombrie, preţ de aproape două ceasuri, Semn de carte* a devenit… (mai mult…)

Prietenul Iacob a strigat….

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Prietenul Iacob a strigat….

26 oct.

Joi, 26 octombrie, poetul Iacob Roman şi-a lansat volumul Mere în iarbă într-un cadru de poveste străveche la librăria Semn de carte*. În zvonuri de cântec, poetul a recitat texte inedite, dar şi din volum. O poezie scrisă în cheie ludică, orientată spre satiră, dar mai ales spre relaţia umanului cu divinul. Introducerea în imaginarul liric construit cu migală de Iacob Roman a fost realizată de criticul Gheorghe Jurma, analist fin, subtil, deschis unor posibilităţi de interpretare abia bănuite. (mai mult…)

O oră de istorie altfel

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

O oră de istorie altfel

22 oct.

Fideli propunerii de a aduce tinerii aproape de carte şi de a face cunoscute valorile culturale si istorice ale Reşiţei şi, implicit, ale Banatului Montan, miercuri 20 octombrie 2010 de la orele 17, Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contempoprană a propus desfaşurarea unei ore de istorie altfel. (mai mult…)

O oră de dirigenţie altfel

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

O oră de dirigenţie altfel

20 oct.

Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană îşi propune să aducă alături tinerii şi cartea. În această idee vom propune desfăşurarea unor ore din aria curiculară şcolară într-un mediu neconvenţional, desigur acolo unde este posibil. În această idee luni 18 octombrie 2010 s-a desfăşurat la libraria Semn de Carte* o ora de dirigenţie altfel. Au fost prezenţi elevii clasei a XI-a A de la liceul Traian Vuia  însoţiţi de doamna dirigintă Delia Spranceana. Ce a ieşit? Iată :

 

“- Doamna, când facem dirigenţie?

– Când vreţi. Luni e bine?

– Da. Unde?

– Alegeţi voi…” (mai mult…)

Pagina 1 din 212